Het Wagenpark

 

Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. beschikt over een goed onderhouden wagenpark met modern uitgeruste voertuigen. Het bedrijf kiest voor de merken DAF en Scania. Op dit moment beschikken wij over 52 voertuigen: 16 bakwagens, 35 trekkers en 1 bestelbus. Het gehele wagenpark is al ruime tijd minimaal met Euro-5 motoren uitgerust, 30% heeft zelfs al de Euro-6 norm. Dit zijn momenteel de milieuvriendelijkste motoren met een zo laag mogelijke uitstoot van o.a. fijnstof. 


Het materiaal bestaat uit trailers geschikt voor 33 europallets of 43 deense karren met laadklep en koelmotor, Citytrailers voor 28 europallets met laadklep en koelmotor. Daarnaast zijn er bakwagens (drie-assers) voor 21 europallets met laadklep en koelmotor, solotrekkers voor ferrytrailervervoer en een bestelbus voor koerierswerk.


Koos van Gaalen BV ziet het materiaal als visitekaartje. Alle wagens worden daarom in frisse, opvallende kleuren gespoten zodat ze goed herkenbaar zijn op de Nederlandse wegen. De wagens worden technisch onderhouden door de truckdealers. In de eigen werkplaats wordt gezorgd voor klein onderhoud.

Verantwoord 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en met name het zo min mogelijk belasten van het milieu zijn belangrijke aspecten voor Koos van Gaalen BV. Transport is per definitie een vervuilende activiteit. Toch probeert het bedrijf de nadelige milieu-impact zo beperkt mogelijk te houden. De basis wordt gevormd door goede, nieuwe wagens die voorzien zijn van moderne motoren met roetfilter.

Het gehele wagenpark is al ruime tijd minimaal met Euro-5 motoren uitgerust, 30% heeft zelfs al de Euro-6 norm. Dit zijn momenteel de milieuvriendelijkste motoren met een zo laag mogelijke uitstoot van o.a. fijnstof. Dit houdt in dat ze minder vervuilende stoffen uitstoten, het gaat hier voornamelijk om NOx (stikstof) en roetpartikels (fijnstof). Ook wordt er gelet op de geluidsuitstoot om ’s-Nachts geen overlast te bezorgen in bewoonde gebieden.


Hierdoor mogen de wagens ook binnen afgesloten milieuzones opereren. Dankzij een goede planning worden de wagens zo efficient mogelijk ingezet zodat er geen overbodige ritten plaatsvinden.

Rellebel